Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Partvédőművek-, parkok és vízbiztonság fejlesztésre, valamint kiemelt rendezvények támogatására fordítják azt a 220 millió forintos fejlesztési forrást, amelynek gyorsított menetben, még az - Balatonfüred magazin
részletek »

220 millió forintos fejlesztési forrást kap a Balaton Fejlesztés Tanács (BFT)

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
220 millió forintos fejlesztési forrást kap a Balaton Fejlesztés Tanács (BFT)
220 millió forintos fejlesztési forrást kap a Balaton Fejlesztés Tanács (BFT)
Partvédőművek-, parkok és vízbiztonság fejlesztésre, valamint kiemelt rendezvények támogatására fordítják azt a 220 millió forintos fejlesztési forrást, amelynek gyorsított menetben, még az idén történő felhasználásáról döntött a Balaton Fejlesztés Tanács (BFT) szerdai rendkívüli ülésén Siófokon.
Augusztus közepén született kormányhatározat arról, hogy a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból átcsoportosítanak 220 millió forintot balatoni fejlesztésekre.

A BFT még februárban határozott az idei évre vonatkozó, 280 millió forintos fejlesztési forrásigényéről. A tanács elnöke ennek alapján kezdeményezett egyeztetést a Miniszterelnökséggel és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal.


Végül a közelmúltban 220 millió forintos fejlesztési forrás biztosításáról született meg a döntés.
Hirdetés

Szerdán a tanács tagsága megvitatta a forrás felosztását, miszerint vízparti és egyéb közösségi területek fejlesztésére 122 millió, közbiztonság és vízbiztonság fejlesztésre 50 millió, továbbá a kiemelt rendezvények támogatására 40 millió forintot fordítanak. A maradék összeg szolgál a pályázatok lebonyolítására.

Hídégi József (Fidesz), Fonyód polgármestere kezdeményezte, hogy a rendezvényekre szánt keretet csoportosítsák át a partvédőművek fejlesztésére, hiszen ezen a téren a rendelkezésre álló támogatásoknak legalább ötszörösére lenne szükség régóta. Bóka István (Fidesz), a BFT elnöke, Balatonfüred polgármester elvetette a javaslatot, mint mondta, a Balatonnak nagy szüksége van az utószezonban is a rendezvényekre, amelyek esetében ráadásul könnyebben biztosítható a támogatási forrás felhasználása, mint a beruházásoknál.

Márpedig a cél az, hogy a régió élni tudjon a lehetőséggel, és ne ragadjon bent semmi a támogatási forrásból - mondta.

A rendkívüli ülésre azért volt szükség, mert a forrás felhasználásának feltétele, hogy a fejlesztéseket, programokat november közepéig megvalósítsák, december 10-ig pedig ki kell fizetni a támogatásokat.

A Somogy, Veszprém és Zala megye által érintett Balaton-régiós önkormányzatok, illetve önkormányzati tulajdonú cégek pályázhatnak majd a keretre a várhatóan szeptember elejétől megjelenő pályázatokon. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Balaton, fejlesztés, BFT, Bóka István, Balatonfüred, utószezon, pályázat
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-30 07:49:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü