Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felülmúlta a várakozásokat a balatonfüredi Vaszary-villában a Balaton, nyár, szerelem címmel megrendezett tárlat és aukció; több mint háromszázan vettek részt az aukción és a kiállított 250 - Balatonfüred magazin
részletek »

A Balaton, nyár, szerelem címmel megrendezett tárlat és aukció a Vaszary-villában felülmúlta a várakozásokat

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Balaton, nyár, szerelem címmel megrendezett tárlat és aukció a Vaszary-villában felülmúlta a várakozásokat
A Balaton, nyár, szerelem címmel megrendezett tárlat és aukció a Vaszary-villában felülmúlta a várakozásokat
Felülmúlta a várakozásokat a balatonfüredi Vaszary-villában a Balaton, nyár, szerelem címmel megrendezett tárlat és aukció; több mint háromszázan vettek részt az aukción és a kiállított 250 műtárgy fele elkelt - tájékoztatta a Pintér Aukciósház tulajdonosa az MTI-t szerdán.
Pintér Péter elmondta: a kiállított alkotások között klasszikus és 20. századi modern, valamint kortárs művek, festmények, ezüstök, plakátok, műtárgyak, különleges Zsolnay-kerámiák és szobrok szerepeltek, a kortárs és klasszikus darabokat egyaránt vásárolták, a pár tízezer forintos tételtől a több milliósig.

Pintér Péter értékelése szerint a piac kezdi visszaszerezni a bizalmat.
Hirdetés

A legérdekesebb licit a galériatulajdonos szerint Bondor Csilla Hét csónak című festményére ment, ezt a 130 ezer forintos kikiáltási árral szemben 850 ezerért vették meg, ami kortárs alkotásnál ritka.

Csók István Züzü a parton című festménye az 1,6 milliós kikiáltási árról 3,6 millióra emelkedett, Egry József Derül (Badacsony) című képéért 5,5 millió forint helyett 6,5 milliót fizettek - közölte a galériatulajdonos.

Megjegyezte, az utolsó öt tétel, amelyet katalóguson kívül vittek az aukcióra, mind elkelt: az Egry munkásságában igazi ritkaságnak számító faragott fa önportré, a Napba néző, ugyancsak tőle a Badacsonyi képek, illetve az Önarckép című festmény, Borsos Miklós 1941-es Buba című márvány portréja és Szentgyörgyi István Kígyóbűvölő nő című bronz szobra. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - aukció, művészet, érdeklődés, bevétel, kiállítás, Balatonfüred, Vaszary-villa
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-22 06:55:01
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü