Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A romantikus reformkor elevenedik meg ismét Balatonfüreden kulturális és szórakoztató programokkal péntektől három napon át. - Balatonfüred magazin
részletek »

A hétvégén ismét romantikus reformkor várja a Balatonfüredre érkezőket

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A hétvégén ismét romantikus reformkor várja a Balatonfüredre érkezőket
A hétvégén ismét romantikus reformkor várja a Balatonfüredre érkezőket
A romantikus reformkor elevenedik meg ismét Balatonfüreden kulturális és szórakoztató programokkal péntektől három napon át.
Pénteken nyílik meg a népi és iparművészeti vásár a Tagore sétányon, délután versmondó találkozó lesz a Vaszary-villában, huszárviseleti kiállítás nyílik a Kisfaludy Galériában, Somogyi Győző grafikus A szabadságharc katonái című könyvét ugyanitt mutatják be. A Blaha Lujza Hotel éttermében előadás hangzik el a reformkori enteriőrről, a Szerenád cigányzenekar pedig a Gyógy téren ad műsort.

Szombaton látványos hintós felvonulás indul a Szent István térről a reformkori városrészbe korhű öltözetben, zenés kísérettel, huszárokkal, a Kisfaludy színpadon délután zenés, táncos programok és gyerekeknek szóló előadás lesz.
Hirdetés

A Kisfaludy Galériában történelmi vetélkedőt rendeznek, a Vaszary-villában délután Lovas György beszélget a 80 huszár című film kapcsán Tordy Gézával, a nemzet színészével, a film egyik főszereplőjével és Sára Sándor Kossuth-díjas operatőr-rendezővel. A városi múzeumban délelőtt le is vetítik a filmet.

A szokásokhoz híven a kerektemplomtól reformkori séta, idegenvezetés indul a reformkori városközpontban, a Tagore sétányon 48-as toborzó, huszártábor, kishuszár vetélkedő várja a vendégeket, kora este a Gyógy téren a Balaton-felvidéki Radetzky Huszár Egyesület előadásában Lovaskeringő, utána Sárkánylányok címmel tűzzsonglőrműsor kezdődik.

Vasárnap folytatódik a vásár és a kulturális programok sora a Kisfaludy színpadon, délután St. Martin lép fel, a műsorfolyamot a 100 Tagú Cigányzenekar 12 tagú kamarazenekarának koncertje zárja. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Balatonfüred, reformkor, romantika, hétvége, St. Martin
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-20 07:40:56
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü