Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közel hétszázmillió forint uniós, illetve állami támogatással, több tóparti települést érintő közösségi közlekedési fejlesztés kezdődött meg a Balatonnál amelyeket a tervek szerint jövő tav - Balatonfüred magazin
részletek »

A közösségi közlekedés fejlesztéséhez közel hétszázmillió forintos támogatást nyert el a Balaton Fejlesztési Tanács

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A közösségi közlekedés fejlesztéséhez közel hétszázmillió forintos támogatást nyert el a Balaton Fejlesztési Tanács
A közösségi közlekedés fejlesztéséhez közel hétszázmillió forintos támogatást nyert el a Balaton Fejlesztési Tanács
Közel hétszázmillió forint uniós, illetve állami támogatással, több tóparti települést érintő közösségi közlekedési fejlesztés kezdődött meg a Balatonnál amelyeket a tervek szerint jövő tavaszra fejeznek be - tájékoztatta Fekete Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezetének gazdasági igazgatója az MTI-t kedden.
A Közösségi közlekedés fejlesztése a Balaton térségében című nyertes pályázatnak köszönhetően MÁV épületek és környező közterületek újulnak meg, buszmegállókat, buszfordítókat építenek, valamint a régió nagyobb vasút- és hajóállomásain egységes utas-tájékoztató rendszer segíti majd a közlekedők eligazodását. A projekt kedvezményezettjei a Balatoni Integrációs Kft., a MÁV Zrt., Siófok és Balatonmáriafürdő önkormányzata, valamint a Balatoni Hajózási Zrt.


Konzorciumi formában a fejlesztéseket egységes koncepció szerint valósítják meg; a 677 millió forint pályázati forrásból többek között rekonstruálják a vasútállomásokat Balatonszentgyörgyön és Balatonmáriafürdőn, továbbá megújul Fonyód állomásának peronrendszere.
Hirdetés

Az épületek felújításakor a belső terek is modern arculatot kapnak, akadálymentesítik az épületeket, és több parkolóba térfigyelő kamerákat helyeznek ki.

Balatonszentgyörgyön a vasúti csomópont mellett buszmegállót alakítanak ki, és hat másik települést is érintő utas-tájékoztató rendszert építenek ki.

A 10 százalékos önerőt igénylő projekt megvalósítása Siófokon, és Balatonmáriafürdőn kezdődött meg. Siófokon a fejlesztések elsősorban az autóbusszal közlekedőket érintik. Számos megállót korszerűsítenek, több buszfordulót, buszöblöt alakítanak ki, illetve utas-tájékoztatási rendszereket építenek ki, és az utasokat interaktív táblák is segítik majd a tájékozódásban. Balatonmáriafürdőn a vasút- és buszállomás teljes környezete megújul.

A projekt érinti a hajózást is: a menetrendszerinti hajóval közlekedők számára Siófokon, Fonyódon, Balatonfüreden, Tihanyban és Badacsonyban építenek ki korszerű utas-tájékoztatási rendszert. - MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Balaton, fejlesztés, hajózás, közlekedés, Balatonfüred, vasút, projekt
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-18 08:16:10
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü