Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Veszprém megyében irodalmi esttel, színházi előadással, operettel készülnek a magyar kultúra napjára. A Petőfi Színházban 150 középiskolás emlékezik a teátrum névadójára a kultúra ünnepén Kéri Kitty - Balatonfüred magazin
részletek »

A magyar kultúra napja - rendezvények és programok Veszprém megyében

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A magyar kultúra napja - rendezvények és programok Veszprém megyében
A magyar kultúra napja - rendezvények és programok Veszprém megyében
A magyar kultúra napja
Veszprém megyében irodalmi esttel, színházi előadással, operettel készülnek a magyar kultúra napjára. A Petőfi Színházban 150 középiskolás emlékezik a teátrum névadójára a kultúra ünnepén Kéri Kitty rendezésében.
A zene, az irodalom, a színház,- és képzőművészet is szerepel a veszprémi palettán a magyar kultúra napja jegyében - fogalmazott Perlaki Claudia, a városháza kulturális csoportvezetője.

Hozzátette: már jövő kedden kezdetét veszi a megyeszékhelyen az ünneplés, melynek keretében a Hangvilla nevű belvárosi rendezvényközpontban fellép Tompos Kátya, valamint a Dumaszínház tagjai. Lackfi János és Gryllus Dániel felnőtteknek szóló, zenés irodalmi műsorát hallgathatják meg az érdeklődők a megyei könyvtárban, a művelődési központban pedig a Kávészünet együttes áll színpadra.

A Laczkó Dezső Múzeumban Gáspár György Ferenczy Noémi-díjas üvegművész január 22-én mutatja be legújabb alkotását, a White Hole II. címet viselő üvegszobrot - tájékoztatott Szaksz Balázs, a múzeum marketingosztályának vezetője.
Hirdetés

A Veszprémi Petőfi Színház az elmúlt évekhez hasonlóan átengedi a színpadot a diákoknak a kultúra ünnepén, Petőfi Sándor élete és művei állnak az előadás középpontjában, melyet január 31-én tekintetnek meg a nézők - mondta Varga Róbert, a teátrum sajtóreferense, hozzátéve, hogy hét Veszprém megyei középiskola 150 diákja áll a színpadra Kéri Kitty rendezésében.

Balatonfüreden, január 22-én Haumann Péter színművész zenés irodalmi összeállítását láthatja a közönség az Anna Grand Hotel dísztermében, és ekkor adják át a Balatonfüred Város Kultúrájáért kitüntetéseket. Varró Dániel költő közönségtalálkozóján vehetnek részt az érdeklődők a Vaszary Galériában, valamint az Ágacska című színházi előadást nézhetik meg a Hadart Művészeti Társulás produkciójaként január 23-án, az Anna Grand Hotelben - közölte Cserép László művelődési osztályvezető.

Eperjes Károly színművész önálló estje január 23-án lesz a sümegi művelődési központban, másnap pedig ugyanitt a Budapesti Bulvárszínház mutatja be a Marica grófnő című nagyoperettet - közölte a művelődési központ igazgatója.

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. (MTI)
Laczkó Dezső Múzeum Laczkó Dezső Múzeum
Veszprémi Petőfi Színház Veszprémi Petőfi Színház
Anna Grand Hotel Anna Grand Hotel
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Balatonfüred,Veszprém,megye,program,rendezvény,magyar,kultúra,napja,Petőfi
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-01-14 13:35:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü