Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mintegy 250 alkotásból, klasszikus és 20. századi modern, valamint kortárs művekből tartanak szombaton aukciót Balatonfüreden. A festményekből, ezüstökből, plakátokból, Zsolnay-kerámiákból é - Balatonfüred magazin
részletek »

A Vaszary Villában az augusztus 18-i aukción mintegy 250 alkotásra lehet licitálni

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Vaszary Villában az augusztus 18-i aukción mintegy 250 alkotásra lehet licitálni
A Vaszary Villában az augusztus 18-i aukción mintegy 250 alkotásra lehet licitálni
Mintegy 250 alkotásból, klasszikus és 20. századi modern, valamint kortárs művekből tartanak szombaton aukciót Balatonfüreden. A festményekből, ezüstökből, plakátokból, Zsolnay-kerámiákból és szobrokból kiállítás is nyílt a Vaszary Villában, a tárlat augusztus 18-ig tekinthető meg.
Az augusztus 1-jén nyílt kiállításon látható többek között Rippl-Rónai József, Barabás Miklós, Csók István, Egry József és Vaszary János alkotása is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Pintér Aukciósház harmadszor van jelen a Balaton-parton; a cég Magyarországon úttörőként kívánja meghonosítani azt a Nyugat-Európában már bevezetett gyakorlatot, hogy az üdülőhelyeken a magas művészet és a jótékonysági estek is képviseltessék magukat a hagyományos nyári programok mellett.


Az augusztus 18-i aukció bevételének egy részéből a balatonfüredi, 19 speciális nevelést igénylő gyermek oktatását végző Fekete István Általános Iskolát segítik - közölték a szervezők.
Hirdetés

Tájékoztatásuk szerint a legolcsóbb műtárgy kikiáltási ára 8000, a legmagasabbé pedig 25 millió forint. Ez utóbbi egy igazi különlegesség: Vaszary János Balatoni evezősök című olajfestményére licitálhatnak majd a gyűjtők.

Várhatóan felkelti majd az érdeklődést Rippl-Rónai József pasztellje; az önarckép licitje 3,8 millió forintról indul, míg egy másik pasztelljének, a Siófoki villa kertje című képnek a kikiáltási ára 1,3 millió forint. Egry József Derül címet viselő, 1941-ben készült, a Badacsonyt ábrázoló olajpasztell-papír alkotásáért 5,5 millió forintról indul a licit, míg Barabás Miklós Nemes úr és nemes hölgy című portrépárjának kikiáltási ára 560 ezer forint.

A kiállítás különlegességei közé tartozik Borsos Miklós Bubáról készült márvány fejszobra 1941-ből, valamint még három mű Egrytől: egy nagyméretű, 1938-as badacsonyi kép, egy 1935-ös önarckép, valamint egy szobor. Egry József életében két szobrot alkotott, az egyiket édesanyjáról, a másikat magáról, a Napba néző című mű alakjában - ez utóbbit szerezték meg a szervezők. Az alkotás 1967-ben volt utoljára látható kiállításon.

Az árverést Saphier Dezső, a Magyar Műtárgy- és Régiségkereskedők Országos Szövetségének alelnöke fogja vezetni. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Vaszary, villa, Pintér, aukció, Balatonfüred, alkotás, festmény, műtárgy
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-15 08:17:16
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü