Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Augusztus utolsó hétvégéjén, a Balaton északi-partjának fővárosában, Balatonfüreden várja a kerékpárosokat a 2013-as Balaton Bike Fest megújult programokkal, összesen tíz különböző pályán és - Balatonfüred magazin
részletek »

Augsztus 23-25. között, a három napos rendezvény mottója: Zárjuk együtt, bringával a nyarat a Balatonnál

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Augsztus 23-25. között, a három napos rendezvény mottója: Zárjuk együtt, bringával a nyarat a Balatonnál
Augsztus 23-25. között, a három napos rendezvény mottója: Zárjuk együtt, bringával a nyarat a Balatonnál
Augusztus utolsó hétvégéjén, a Balaton északi-partjának fővárosában, Balatonfüreden várja a kerékpárosokat a 2013-as Balaton Bike Fest megújult programokkal, összesen tíz különböző pályán és futamban. A három napos rendezvény mottója: „Zárjuk együtt, bringával a nyarat a Balatonnál”, ennek megfelelően a szervezők szinte az összes kerékpáros szakág érintettjeinek szerveznek futamokat. Nem csak versenyek és maraton, de családi túrák is színesítik majd a nyárzáró programot. Minden futamra előnevezni is lehet a Bike Fest weboldalán (www.balatonbikfest.com) és szállás is közvetlenül itt foglalható.
Bike Fest verseny programok:


Újdonságként debütál a Bike Fest során a Bianchi Balaton-felvidék országúti maraton, mely a régió legszebb helyein és csekély forgalmú utakon várja az országúti kerékpáros maratonozókat, 105 km-es távon, augusztus 25-én. A maraton tombola fődíja egy 320.000 értékű Bianchi országúti kerékpár lesz.
Hirdetés

Az északi part fővárosának belvárosa is látványos versenyeket ígér augusztus 24-én délután. A mountain-bikeosok a Champs Sport Pub eliminátor powered by Nopeus futamon próbálhatják ki magukat, mely egy rövid, de annál izgalmasabb, épített pályán való száguldást jelent és egy bringát is nyerhetsz rajta.

A tóparti sétányhoz közeli 900 méter hosszú lezárt pályán, pedig az országúti kerékpározók kóstolhatnak bele a FA Men kritérium versenyszám rejtelmeibe. Mindkét futam rajt és cél területe a Zákonyi Ferenc sétányon található, így a korzózó vendégeknek is programot kínál.

Bike Fest túra programok:

A Bike Fest az idei évben először, komolyan készül a hazánk legnagyobb tavára kerékpáros túraállomásként tekintőkre. Az I. Balaton kerülés során, augusztus 24-én a tó teljes megkerülésére vállalkozhatnak a bringások, a táv 204 km, az útvonal végig a tó körüli bringaúton halad. Az indulókat összesen öt frissítő állomás, szerviz állomások és gyönyörű helyek fogadják a Balaton körül.

A szervezők a családi túrázókra is gondoltak, illetve azokra, akik a hétvége mindkét napján szívesen bringáznának szép helyeken és nem túl hosszú távokon.

Nekik szól a Hotel Marina Tihany kerülő túra, mely távja 20 km és a félsziget legszebb helyeit mutatja be, mint amilyen az apátság, a belső-tó és a levendula mezők. Az útvonal kiválasztása során szempont volt, hogy a résztvevők a túra végéhez közeledve a tihanyi szabad strandon is csobbanhassanak egyet.

A Balaton-felvidék túra 40 km-es távjában kis forgalmú utak és érintetlen, eldugott helyek szerepelnek. Balatonakali után az északi part egyik legszebb emelkedőjét magunk mögött tudva a festői vászolyi vízi színpadnál felállított frissítő állomáson feltankolva a dörgicsei várromokhoz vezet az út, majd a túra utolsó 15 km-e ismét a Balaton parton halad vissza Balatonfüredig.

Mindkét túra a hétvége mindkét napján teljesíthető, a résztvevők ajándék kulacsot kapnak a napi tombolán pedig értékes szállásutalványokat is nyerhetnek a Hotel Marina felajánlásaként.

Bike Fest extrém programok:

Az extrém bringás sportok versenyzői a füredi Bike Parkban mérkőzhetnek a látványos ugrásairól ismert Monster Dirt Contest, a különböző épített akadályokon egyensúlyozó G-Híd Triál és az új őrület, a Next Consulting Pump Track pályáin.

Ezek a versenyszámok speciális kerékpáros tudást igényelnek, ennél fogva kevesebb indulót vonzanak, viszont a nézők kedvencévé váltak a fesztivál történetében. Aki lélegzetelállító mutatványokkal és szaltókkal teli show-t szeretne látni, annak a bringaparkban a helye a hétvége bármely napján.
BalatonBikeFest 2013 - G-Híd Trial promo
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Balaton, Bike, Fest, Balatonfüred, bmx, túra, dirt, cross, mtb, verseny
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-01 07:56:58
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü