Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szent Mihály-napi búcsú, szakrális emlékek, gasztronómiai programok várják az érdeklődőket Veszprém megyében az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! elnevezésű országos rendezvényfolyam rés - Balatonfüred magazin
részletek »

Az Itthon vagy! rendezvénysorozat Veszprém megyei programjai

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Az Itthon vagy! rendezvénysorozat Veszprém megyei programjai
Az Itthon vagy! rendezvénysorozat Veszprém megyei programjai
Szent Mihály-napi búcsú, szakrális emlékek, gasztronómiai programok várják az érdeklődőket Veszprém megyében az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! elnevezésű országos rendezvényfolyam részeként; a megyéből több mint száz település csatlakozott a közmédia felhívásához.
Veszprémben péntektől vasárnapig tartják a hagyományos Szent Mihály-napi búcsút számos kulturális, gyermek- és szórakoztató programmal a város és a székesegyház védőszentjének tiszteletére; a vasárnap fél tizenegykor kezdődő szentmisét a közszolgálati televízió közvetíti a bazilikából, a misét Márfi Gyula érsek celebrálja.Sümegen is egész hétvégén ajánlanak programokat: pénteken 15 órától a Kisfaludy gimnázium nosztalgia napot rendez kulturális műsorokkal, régi videókból filmvetítéssel és fotókiállítással. Szombaton 15 órától a Városvédő és Szépítő Egyesület várostörténeti előadással egybekötött sétát tart a belvárosban, a résztvevők a református templom előtt találkoznak. A séta a Püspöki Palotánál ér véget, ahol fél ötkor nyílik a helyi alkotók munkáiból összeállított kiállítás, majd 17 órától a Hévíz Quartett ad hangversenyt.
Hirdetés

Vasárnap gasztronómiai bemutatóra várják a szervezők az érdeklődőket a Kisfaludy téren 20 órától, amelyen hurkát és sümegi borokat kóstolhatnak.

Balatonfüreden a Kisfaludy Színház szervezésében szombaton és vasárnap bábszínház, irodalmi est, táncház, borkóstolás, szüret, fáklyás menet várja az érdeklődőket.

Balatonalmádiban szombaton Ismerjük meg templomainkat! címmel idegenvezetéssel egybekötött ingyenes templomi körtúra várják az érdeklődőket. A város műemlék-templomait bemutató túrát 17 órakor Kruppai Tamás 20 perces orgonakoncertje és közös éneklés zárja a Szent Imre-templomban. Emellett Mandulás Táncház lesz a Vörösberényi Kultúrházban, 17 órakor pedig a Brémai muzsikusok című darabot adja elő a Hahota Gyermekszínház a Pannónia Kulturális Központban.

Vasárnap fél kilenckor az újonnan felavatott Kézfogás Európa Szoborparkban (hűvös idő esetén a Pannónia Kulturális Központban) a városban élő, nemzetközi hírű zenész, Pribojszki Mátyás és barátai adnak koncertet, 21 óra 30-kor a Balaton partján gyújtják meg az összetartozást jelképező tüzet.

Balatonfűzfőn szombaton rendezik meg a Fogyatékkal Élő Emberek Országos Kulturális Fesztiválját a Művelődési Központ és Könyvtárban, másnap szüreti mulatság lesz.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak majd élőben. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Itthon, vagy, szeretlek, Magyarország, MTVA, programok, rendezvények, Balaton
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-26 08:14:57
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü