Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Balaton-parti települések közül Füreden kell a legtöbbet fizetni egy nyaralóért. - Balatonfüred magazin
részletek »

Balatonfüreden a legmagasabb az újszerű nyaralók négyzetméter ára

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Balatonfüreden a legmagasabb az újszerű nyaralók négyzetméter ára
Balatonfüreden a legmagasabb az újszerű nyaralók négyzetméter ára
Hangulatos családias vizparti ingatlan
A Balaton-parti települések közül Füreden kell a legtöbbet fizetni egy nyaralóért.
A déli parton ugyan magasabb a négyzetméterár, de egy újszerű nyaralóért Balatonfüreden kell a legtöbbet fizetni legalábbis az OTP Ingatlanpont statisztikái szerint. Itt gyakorlatilag csak a csillagos ég szab határt az új építésű ingatlanok árának, a városközpontban illetve a vízparti részen épülő legjobb apartmanokért négyzetméterenként a 1,5 millió forintot is elkérik.

A Balaton északi partján 170 ezer forintos négyzetméteráron stabilizálódott a nyaralópiac, míg a déli parton az elmúlt négy évben 255 ezerről 290 ezer forintra emelkedett a fajlagos ár - közölte saját adatai alapján az OTP Ingatlanpont.

Az OTP csoport ingatlanforgalmazó cége azzal magyarázza a déli parti áremelkedést, hogy ott nagy a forgalma az új, vagy pedig a legfeljebb 4 éves nyaralóknak, és ezek magasabb árai húzzák fel az átlagot. A legnagyobb kereslet ugyanis az új, vagy újszerű apartmanok iránt mutatkozik. Ilyenek jelenleg Balatonbogláron, Almádiban és Füreden épülnek.
Hirdetés

A korábban épült, de nem értékesített apartmanok már elkeltek. Az ilyen apartmanok fajlagos ára Siófokon 300-350 ezer forint, míg Balatonalmádiban 350-400 ezer forint. Balatonfüreden 400 ezerről indul a kínálat, amely elérheti a másfél millió forintot is. A déli parton újra keresik az önálló, felújításra szoruló nyaralókat, elsősorban a 6-15 millió forintos ársávban. A Balatonhoz közeli önálló nyaralókért viszont 15-25 millió forintot is megadnak a vevők.

Némi élénkülés figyelhető meg a külföldiek - elsősorban németek, hollandok - részéről. Ők azonban a tótól 10-30 kilométerre, csendes településen lévő, felújítandó házakat keresik. Az északi parton a kisebb, önálló nyaralókat 10-15 millió forintért kínálják. Keresettek itt a régebbi építésű, egyszobás apartmanok, amelyekhez 4-7 millió forintért lehet hozzájutni.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Balatonfüred,nyaraló,ház,ingatla,ár,érték,part,nyár,turizmus
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-10-13 13:50:42
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü