Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatonfüred rendezheti meg a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának záróversenyét a jövő évi kazanyi vizes világbajnokság előtt. - Balatonfüred magazin
részletek »

Balatonfüreden lesz a 2015-ös vb előtti utolsó nyíltvízi világkupaverseny

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Balatonfüreden lesz a 2015-ös vb előtti utolsó nyíltvízi világkupaverseny
Balatonfüreden lesz a 2015-ös vb előtti utolsó nyíltvízi világkupaverseny
FINA
Balatonfüred rendezheti meg a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának záróversenyét a jövő évi kazanyi vizes világbajnokság előtt.
A házigazda jogot a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA ítélte oda Fürednek - tájékoztatta Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI-t pénteken.

A MÚSZ első embere, aki a FINA egyik alelnöke is, elmondta, hogy a szeptember első hetében rendezett junior nyíltvízi vb-nek köszönhető az újabb sportdiplomáciai elismerés, miután a FINA rendkívül sikeresnek minősítette a magyarországi korosztályos csúcsesemény lebonyolítását.

Már közvetlenül a viadal után a FINA illetékeseivel elvi megállapodás született: a város jövőre bekapcsolódhat a vk-rendezők sorába, ezt igazolta vissza most hivatalosan is a világszövetség.
Hirdetés

"A FINA-világkupának eddig egyetlen európai állomása volt, a portugáliai Setubal, most viszont már Balatonfüred is részévé vált a nyolc állomásosra bővült, több kontinenst érintő sorozatnak" - mondta Gyárfás Tamás, aki hozzátette, hogy a női és férfi 10 kilométeren, vagyis az olimpiai távon rendezendő vk-viadalra 2015. július 4-én kerülhet sor a magyar tengeren.

"Ez lesz a kazanyi felnőtt világbajnokság előtt az utolsó megméretés" - emelte ki további jelentőségét a füredi eseménynek, amelyet az idei junior világbajnokság előtt két Európa Kupa-futam előzött meg, 2013-ban és 2014-ben.

"Hogy 2015-ben már világkupa-verseny is lesz nálunk, azt mutatja, hogy a magyar nyíltvízi úszás valóban nagykorúvá vált, bekerült a nemzetközi vérkeringésbe, ott van a szakág élvonalában immár rendezőként is" - jelentette ki a MÚSZ elnöke, emlékeztetve rá, hogy az eredményesség is rendben van, hiszen Risztov Éva 2012-es londoni olimpiai aranyérme után az idén augusztusban, a berlini Európa-bajnokságon 10 kilométeren, ugyanitt Olasz Anna 25 kilométeren zárt ezüsttel, a füredi junior vb-n pedig két első és egy harmadik hellyel rukkoltak ki a magyar versenyzők. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - FINA, úszás, víz,Balatonfüred,világ,kupa,verseny,jog,rendezés,2015
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-09-22 11:03:31
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü