Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatonfüred: Sarkady Tamás emlékére. Elhunyt a mindenki által tisztelt és szeretett Sarkady Tamás, az igazi füredi lokálpatrióta, a tanár úr. - Balatonfüred magazin
részletek »

Hirtelen, tragikus körülmények között elhunyt Sarkady Tamás

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Hirtelen, tragikus körülmények között elhunyt Sarkady Tamás
Hirtelen, tragikus körülmények között elhunyt Sarkady Tamás
Balatonfüred - A mindenki által tisztelt és szeretett Sarkady Tamás
Balatonfüred: Sarkady Tamás emlékére. Elhunyt a mindenki által tisztelt és szeretett Sarkady Tamás, az igazi füredi lokálpatrióta, a tanár úr.
Sarkady Tamás harminc éven keresztül volt a Városi Művelődési Központ munkatársa. Személye egybeolvadt a kultúrával, Balatonfüred kulturális életével, a várossal, Balatonfüreddel. Óriási intelligenciájával, mérhetetlen lexikális tudásával a közművelődést szolgálta alázattal.

Sarkady Tamás neve az idők folyamán fogalommá vált Balatonfüreden, a Balatonfüredi lakosok körében. Felemelte az elesetteket, gyámolította a gyengéket, segítette a rászorulókat, mindent megtett értük ami csak erejéből, tudásából, kapcsolataiból kitellett.

Sajnos amikor jöttek a problémái nem volt aki segíteni tudott volna neki, hogy meghallgassa őt, támogassa. Talán ha jobban odafigyeltünk volna az Ő problémáira is, gondjaira, ahogyan tette ezt mindannyiunkkal, ahogyan volt mindenkihez néhány kedves igaz szava mindig és mindenkor, akkor talán nem ért volna ilyen tragikus hirtelenséggel véget oly tiszteletre méltó, de sajnos rövid élete.
Hirdetés

Sajnálattal, és mély tisztelettel búcsúzunk tőle! Talán egy kis lelkiismeret fulladással a szívünkben, talán tanulva abból, hogy jobban kellene figyelnünk a körülöttünk, kis közösségünkben élő honfitársainkra, szeretteinkre. Igen, több odafigyelést kellene tanúsítanunk egymás iránt, jobban kellene figyelnünk embertársainkra, mert ez lenne az igaz erőssége egy jól összeforrt, összetartó kisvárosi közösségnek!

Talán neki is szüksége lett volna egy Sarkady Tamásra ... Tanuljunk, az soha nem késő, és búcsúzzunk tőle nagy szeretettel, mély tisztelettel!

Nyugodj békében Tamás, az Úr vigyázza utadat! (N. János)
Sarkady Tamás emlékére
Videofilm a tragikus hirtelenséggel elhunyt füredi lokálpatrióta Sarkady Tamás emlékére. Munkásságát, városának szeretetét, segítőkészségét az elesetteken, közvetlen, jóságos emberségét a Balatonfürediek örökre szívükbe zárták.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Balatonfüred, Sarkady Tamás, tragédia, búcsú, emlék, Nagyvázsonyi temető
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-05-06 15:21:14
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü