Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kálnay Adél kapta Ami marad című verséért az idei Salvatore Quasimodo nemzetközi költőverseny fődíját, a különdíjat pedig Zsávolya Zoltánnak ítélték oda John Keats Rómába indul című művéért. Idén - Balatonfüred magazin
részletek »

Kálnay Adél kapta a Salvatore Quasimodo költőverseny fődíját

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Kálnay Adél kapta a Salvatore Quasimodo költőverseny fődíját
Kálnay Adél kapta a Salvatore Quasimodo költőverseny fődíját
Kálnay Adél kapta Ami marad című verséért az idei Salvatore Quasimodo nemzetközi költőverseny fődíját, a különdíjat pedig Zsávolya Zoltánnak ítélték oda John Keats Rómába indul című művéért. Idén kétszáz pályázó négyszáz verssel nevezett a versenyre.

Cserép László, a Salvatore Quasimodo Alapítvány titkára szombaton az MTI-nek elmondta, hogy a 25. alkalommal megrendezett nemzetközi költőversenyen a zsűri Tolnai Ottónak életműdíjat adományozott, Nádasdy Ádám pedig nemzetközi életműdíjat vehetett át.

A verseny fődíjának számító Salvatore Quasimodo-emlékdíj és a különdíj mellett kilenc költőt elismerő oklevéllel jutalmazott a zsűri - ismertette.

Hirdetés

A Balaton értékeinek, sajátosságainak és gondjainak méltó irodalmi bemutatását szolgáló Bertha Bulcsu-emlékdíjat is pénteken adták át. A meghívásos pályázatra ezúttal Bakonyi Zoltántól, Lőrincz Sándortól és Bíró Gergelytől várt a zsűri publicisztikát vagy irodalmi riportot, és mindhárman megkapták a Bertha Bulcsu-emlékdíjat - közölte Cserép László. Emlékeztetett arra, hogy az Írók Alapítványa, valamint Balatonfüred és Balatongyörök által alapított díjat 2004 óta minden évben Balatonfüreden adják át.

A háromnapos rendezvény szombat délelőtt könyvbemutatókkal folytatódik a Vaszary Kávézó teraszán, ahol az érdeklődők beszélgetést hallhatnak Nádasdy Ádám költő-műfordítóval és Gömöri György költővel is. Délután a Tagore sétányon megkoszorúzzák Salvatore Quasimodo emlékfáját, ahol Görgey Gábor író, a költőverseny alapító tagja mond köszöntőt.

A rendezvényt gálaműsor zárja majd az Anna Grand Hotel dísztermében, ahol díszpolgári kitüntetést vehet át Franco Cajani költő, művészettörténész, a díj alapítója.(MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Kálnay Adél,Salvatore, Quasimodo, költő, verseny, fődíj,Balatonfüred
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2017-09-19 15:43:33
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü