Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Búcsú a Balaton jegétől - Az erős olvadás és az eső miatt azonnal be kellett zárni a siófoki és a balatonfüredi jégpályákat is szombaton. Fonyódon még hétfőig nem tiltják meg a korcsolyázást - Balatonfüred magazin
részletek »

Megszüntek a korcsolyapályák - Veszélyes olvadás a Balatonon, bezárták a jégpályákat

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Megszüntek a korcsolyapályák - Veszélyes olvadás a Balatonon, bezárták a jégpályákat
Megszüntek a korcsolyapályák - Veszélyes olvadás a Balatonon, bezárták a jégpályákat
Sajnos a kemény és jó minőségű jég már eltünt ...
Búcsú a Balaton jegétől - Az erős olvadás és az eső miatt azonnal be kellett zárni a siófoki és a balatonfüredi jégpályákat is szombaton. Fonyódon még hétfőig nem tiltják meg a korcsolyázást.
A jég vastagsága sok helyen még mindig megfelelő lenne, de a szilárdsága és a minősége jelentősen romlott. Különösen veszélyesek lehetnek a hóval fedett részek, mert ott megbecsülni sem lehet a jég állapotát és teherbíró képességét.

Fonyódon a kijelölt pályán pénteken még nem akadályozta a korcsolyázást a kialakult vékony hólepel. A jég - ha az időjárás nem hoz jelentős változást - várhatóan jó minőségű és használható marad vasárnap estig.

Balatonfüreden az Esterházy-strandon az elmúlt napokban csökkent a korcsolyázásra használható terület nagysága a jég mozgása miatt, de még mindig van olyan rész, ahol elegendő, jó minőségű és folyamatosan tisztított jég várja a sportolni vágyókat. Itt is bíznak abban, hogy szombaton és vasárnap is ki tudnak nyitni, de ezt még befolyásolhatja a térség időjárása.
Hirdetés

Siófokon pénteken 20 centiméteres jégvastagságot mértek a kijelölt korcsolyapályán, amelyet folyamatosan takarítanak. Szombaton is tervezik a jégpálya megnyitását, egyben mindenkit figyelmeztetnek arra - amire a többi jégpályán is -, hogy csak a kijelölt, letisztított területet használják a jégre merészkedők, mert a hóval fedett részek veszélyesek.

A tihanyi Belső-tavon korcsolyázókra felügyelő Vízmentők Magyarországi Szakszolgálata munkatársai már csütörtökön úgy döntöttek, hogy megszüntetik a pályát, mert a hókásás tetejű jég már nem eléggé biztonságos és nem is igazán alkalmas a sportolásra. Több más partszakaszhoz hasonlóan Balatonfűzfőn a Föveny strandon is nagyon leromlott a jég minősége.

A jeget helyenként vastagon fedő latyakos hó mellett a rianások, repedések mentén feltörő víz is gondot okoz, ezért nem ajánlják a használatát.


Balatonfüredi Esterházy strand - Korcsolyázók, fakutyázók ...
Vége a korcsolyázásnak, az önfeledt csúszkálásoknak egyenlőre Vége a korcsolyázásnak, az önfeledt csúszkálásoknak egyenlőre
A finom forró tea, az ízletes forralt bor is már csak jövőre lesz megint a jégen kapható A finom forró tea, az ízletes forralt bor is már csak jövőre lesz megint a jégen kapható
A fakutyák is mennek most a "spájzba" a következő jég eljöveteléig A fakutyák is mennek most a "spájzba" a következő jég eljöveteléig
Korcsolyázok Balatonfüreden a strand jegén Korcsolyázok Balatonfüreden a strand jegén
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - megszüntek a korcsolyapályák, veszélyes olvadás a Balatonon, bezárt jégpályák
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-02-19 22:46:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü