Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Új kikötő, megújuló strand, bővülő Római út, park, jégpálya, divatház - Balatonfüreden egészen döbbenetes fejlesztési hullám indul meg. - Balatonfüred magazin
részletek »

Újabb bővülések várhatóak a városban

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Újabb bővülések várhatóak a városban
Újabb bővülések várhatóak a városban
Új kikötő, megújuló strand, bővülő Római út, park, jégpálya, divatház - Balatonfüreden egészen döbbenetes fejlesztési hullám indul meg.
Nyolc nagyobb projektről számolt be egy fórumon Bóka István balatonfüredi polgármester, az egyik legfontosabb a felső városrész rehabilitációja, írja a csodalatosbalaton.hu. A zöld program keretében, nyertes pályázat esetén a Fehér templom és az evangélikus templom közötti leromlott állapotú városrész 900 millió forintból újulhat meg.


Továbbra is napirenden van a Csopak és Balatonfüred közötti, egykori római út felújítása, uniós pályázati pénzből kiszélesítik az utat, amely új burkolatot kap, kerékpárutat létesítenek.
Hirdetés

A Bejárható Magyarország program keretében másfél milliárdból a kemping területén kikötőépítés elkezdődhet szeptemberben és a Széchenyi strand is megújul. Itt a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Kajak-kenu szövetséggel közös konzorciumot hozott létre az önkormányzat.

Komoly reményünk van arra, hogy egymilliárdból kialakítsuk a Zákonyi sétányon álló mélygarázs fölötti területet. Itt egy divatház, négy üzlet és egy galéria kap helyet. Új közösségi teret hozunk létre, parkosítunk és kialakítunk egy télen használható jégpályát. Felújítjuk a szabadtéri színpadot, a Brázay strand illetve a horgásztanya egyhektáros területén pedig egy mindenki számára nyitott közpark létesül

- nyilatkozta Bóka István.

Sikeres pályázat esetén megújulhat a reformkori városrész legrégebbi műemlék épülete, az Esterházy-kastély, a Lóczy barlangnál pedig látogatóközpont épülne. Megújítják a Papsoka templomrom környékének zöld területeit, és a biztonságosabb közlekedés érdekében foglalkoznak a Séta-, illetve a Jókai utca 71-es úti csomópontjainak átalakításával.

A Műszaki Egyetemmel közösen kutatás-fejlesztési központ létesül a jelenlegi innovációs központ fölötti 1800 négyzetméteres ingatlanon. Erre 1,3 milliárd forintot nyert a város - sorolta a terveket Bóka István a fórumon.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Balaton,Füred,építkezés,bővítés,fejlesztés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2017-12-20 19:46:56
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü