Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A legrégebbi, 147 éves magyar vitorlásegyesület, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) több mint 300 millió forintból fejlesztette bázisát, amelyhez 155,8 millió forint uniós támogatást kapott. - Balatonfüred magazin
részletek »

Uniós támogatással fejlesztették Balatonfüreden a yacht kikötőt

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Uniós támogatással fejlesztették Balatonfüreden a yacht kikötőt
Uniós támogatással fejlesztették Balatonfüreden a yacht kikötőt
BYC
A legrégebbi, 147 éves magyar vitorlásegyesület, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) több mint 300 millió forintból fejlesztette bázisát, amelyhez 155,8 millió forint uniós támogatást kapott.
Böröcz István, a klub ügyvezetője a lezárult projektről az MTI-nek pénteken elmondta, a többi között átalakították a vitorláskikötő nagy hangárját, illetve lebontották a feleslegessé vált, felújításra alkalmatlan épületeket.

Bővült a kikötő szolgáltatásainak köre, hárommal nőtt a dolgozói létszám, és részben napkollektorok biztosítják az energiaellátást.

A fejlesztés azt a célt is szolgálja, hogy a Balatonra, illetve Balatonfüredre érkezők minél több időt töltsenek a térségben. A projekt további fejlesztések, bővítések alapjául szolgálhat a jövőben.
Hirdetés

A klub a vízen 170 kikötőhellyel rendelkezik, illetve 20 versenyhajó a szárazon is állhat. Évente 100-150 gyereket oktatnak a kezdőktől minden szinten. Az idén 150 gyerek táborozott náluk.

Évente mintegy 20 ezer ember vesz részt a rendezvényeiken, illetve látogat el hozzájuk.

A klubnak évente 26-28 millió forint bevétele származik a kikötői szolgáltatásokból és oktatói tevékenységből. Működésük költségeinek 20-25 százalékát szponzori támogatásból teremtik elő.
A legfontosabb támogatójuk a helyi önkormányzat. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Balatonfüred,vitorla,hajó,verseny,EU,pályázat,támogat,Yacht
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-10-31 11:35:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü