Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mintegy 700 millió forintból újul meg Veszprémben a volt Hemo (Helyőrségi Klub) épülete, ahol a városi művelődési ház, a Kabóca Bábszínház és a városban működő civil szervezetek kapnak helye - Balatonfüred magazin
részletek »

Veszprémben a volt Hemo csaknem 700 millió forintból újul meg

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Veszprémben a volt Hemo csaknem 700 millió forintból újul meg
Veszprémben a volt Hemo csaknem 700 millió forintból újul meg
Mintegy 700 millió forintból újul meg Veszprémben a volt Hemo (Helyőrségi Klub) épülete, ahol a városi művelődési ház, a Kabóca Bábszínház és a városban működő civil szervezetek kapnak helyet.
Porga Gyula polgármester szerdai sajtótájékoztatóján felidézte: a honvédségtől ingyenes tulajdonba kapta a város a volt Hemo (helyőrségi klub) épületét, itt hozzák létre a közművelődés központját. Ide költözött ki a belvárosból a városi művelődési központ és a Kabóca Bábszínház.Tájékoztatása szerint a hozzávetőleg 700 millió forintos, teljes finanszírozású Európai Uniós pályázatnak köszönhetően megújul a volt Hemo épülete; ebből az összegből hatékonnyá teszik az épület energiafelhasználását, de gondot fordítanak arra is, hogy a két intézmény által eddig biztosított magas színvonalú szolgáltatást fenntartsák.
Hirdetés

A felújítás után ez egy sokkal hatékonyabban működő intézmény lesz - hangoztatta.

A civil szervezeteknek, amatőr mozgalmaknak is helyet kell biztosítani és kiszolgálni az igényeiket - indokolta a kulturális centrum létrehozását Porga Gyula. Az új közművelődési centrum nemcsak a város, hanem vonzáskörzetének kulturális és szabadidőigényét is kielégíti - jegyezte meg.

A teljes épületenergetikai rekonstrukció mellett felújítják a volt Hemo színpadát, a belső tereket racionálisabban alakítják ki, hogy megfeleljen a művelődési ház és a bábszínház speciális igényeinek, és lesznek multifunkcionális terek.

A megújult 3000 ezer négyzetméteres épületben a két nagy intézmény mellett helyet kap majd a művelődési házhoz tartozó csaknem ötven civil szervezet, amatőr művészeti csoport, valamint a város más intézményeinek, így például a családsegítő szolgálat rendezvényei is.

Az Agóra Veszprém projekt keretében ezen a városrészen elindul a Smaragdváros elnevezésű városrehabilitáció is, ennek keretében a Hemo éttermét is felújítják.

A Hemo felújítása 2014 elején kezdődik el, s a tervek szerint 2015 február végére fejeződik be. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Veszprém, hemo, felújítás, átépítés, város, fejlesztés, korszerű, Smaragd
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-10-03 07:53:17
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü