Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Autópálya-dugó helyett kényelmesen vasúton. Utazz vonaton a Balatonra kényelmesen. Nincs dugó az autópályán, kényelmesen utazhatsz, nem kell a volán mellett figyelned, fantasztikusan szép tá - Balatonfüred magazin
részletek »

Vonattal való utazásra ösztönöz a MÁV - Autópálya-dugó helyett kényelmesen vasúton!

Balatonfüred és kistérségéről szóló Tuti Magazin. Hírek, érdekességek az idén 800 éves város életéből, amely mára már a Balaton-part északi partjának epicentruma lett. Látnivalók, híres emberek akik Füredhez kötődtek, itt születtek, gyógyultak meg.
Balatonfüred magazin
Itt vagy: Balatonfüred magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Vonattal való utazásra ösztönöz a MÁV - Autópálya-dugó helyett kényelmesen vasúton!
Vonattal való utazásra ösztönöz a MÁV - Autópálya-dugó helyett kényelmesen vasúton!
Utazz vonaton a Balatonra!
Autópálya-dugó helyett kényelmesen vasúton. Utazz vonaton a Balatonra kényelmesen. Nincs dugó az autópályán, kényelmesen utazhatsz, nem kell a volán mellett figyelned, fantasztikusan szép tájak, pihentető utazás. Ezt kínálja a MÁV a Balatonra pihenni utazó vendégeknek!

Utazz vonaton a Balatonra!

A múlt hétvégén az M7-es autópályán kialakult dugó kapcsán a vonattal való utazásra ösztönöz a MÁV. Közleményük szerint a Balatonra vasúton érkezők, és vasárnap délután onnét visszafelé tartók megbízható vonatközlekedéssel találkozhattak. Hangsúlyozták, legfeljebb 5-10 perces késések fordultak elő.

A vonatok átlagosan 60-70 százalékos kihasználtsággal közlekedtek, kivéve két vasárnapi vonatot, amely túlzsúfolt volt, erre való tekintettel legközelebb a két szerelvényt megerősítve indítja útnak a vasúttársaság.
Hirdetés


Utastájékoztatás a vonatokon

A MÁV-START Zrt. kiemelt céljai között szerepel az utasainak folyamatosan javuló tájékoztatása megállóhelyeken és vonatokon egyaránt.

A legújabb előrelépés az utasok tájékoztatásának fejlesztésében, hogy a jegyvizsgálók haladéktalanul értesülnek a szolgálati mobiltelefonjukon a vonatok közlekedését esetleg kedvezőtlenül befolyásoló eseményekről, így erről és a várható következményekről azonnal tájékoztatni tudják az utazókat. A vonatkísérők szöveges üzenetben kapják meg a legfontosabb információkat a fennakadás okáról, továbbá az akadályoztatás elhárításának időigényéről és a késés várható mértékéről.

A jegyvizsgálók szolgálati mobiltelefonjaikra érkező szöveges üzenetekkel a MÁV-START Zrt. fokozatos és határozott lépéseket kívánt tenni annak érdekében, hogy az utazószemélyzet és így az utasok menet közbeni tájékoztatása jelentős mértékben javuljon. Arra biztatja a vasúttársaság a vonaton utazókat, hogy egy hosszabb, a menetrendtől eltérő megállás esetén is bizalommal forduljanak információkért a vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgálókhoz.


Autópálya-dugó helyett kényelmesen vasúton!
Vonattal a Balaton körül
Gondolt már rá valaki, hogy milyen köröket lehet tenni a magyar vasúthálózaton? Hogy például egy nap alatt mennyi helyre el lehet jutni egy körút kapcsán? És esetleg arra is, hogy a magyar tengert is körbe lehet utazni egyetlen nap alatt? Én már gondoltam erre. Sőt idén már hatodjára vágtam neki a Balaton körbeutazásának. Hiába ugyanaz, egyszerűen nem lehet megunni, a táj, maga az utazás, a vonatok... Mind-mind érdekes és mindig teljesen más. Két utazás sosem ugyanolyan, hiába vesszük az irányt ugyanarra. Aki már járt erre, tudja milyen jó is ez, aki nem, annak pedig csak ajánlani tudom! Aki csak egyszer is végigcsinálta már ezt a kört, valószínűleg kedvet kapott ahhoz, hogy újra megtegye az utat és éppen ezért érdeklődve tekint a filmre. Aki nem járt még erre így, ilyen formában, azt kell hogy mondjam, nem tudja mit hagyott ki, ezért bátran nézze meg a filmet, hátha kedvet kap hozzá! Jó szórakozást mindenkinek!
Nosztalgia vonat a Balaton északi partján
Újra lesz Siófok Expressz Újra lesz Siófok Expressz
Újra lesz Siófok Expressz a város önkormányzata és a MÁV-START között létrejött megállapodás alapján a nyári menetrend ideje alatt. A nyári időszakban a Balaton déli partján a kétóránkénti gyorsvonatok egy-egy InterCity minőségű, légkondicionált kocsival közlekednek, amelyek ülőhelyet is biztosító pót- és helyjeggyel vehetők igénybe. Az északi parton szintén kétóránként járnak szombattól a gyorsvonatok, és megjelennek a klimatizált motorvonatok is.
MÁV START ZRT. MÁV START ZRT.
A Balatont könnyű megközelíteni vonattal ... A Balatont könnyű megközelíteni vonattal ...
A MÁV-START tájékoztatása szerint a Balatonhoz átszállás nélküli eljutást biztosítanak az ország déli, északkeleti és nyugati részéből, például Sopronból, Szombathelyről, Miskolcról, Sátoraljaújhelyről, Záhonyból, Nyíregyházáról, Debrecenből, Szolnokról, Pécsről és Szegedről is. Ismét elindulnak az előző évekhez hasonlóan a fiatalok körében közkedvelt, éjszakai ?bagolyvonatok? hétvégenként, egy pár vonat Budapest Déli pályaudvar és Keszthely, míg további egy pár Budapest Déli pályaudvar és Fonyód között közlekedik.
Vonattal a Balatonra Vonattal a Balatonra
A megnövekvő balatoni utazási igények alapján a Budapest és a Balaton északi és déli partja között a gyorsvonatok mellett naponta több közvetlen sebesvonat is közlekedik majd. A nyári vasúti menetrend június 16-án lépett hatályba és augusztus 26-ig lesz érvényes. A nyári menetrendben a megnövekvő balatoni utazási igények alapján a Budapest és a Balaton északi és déli partja között a gyorsvonatok mellett naponta több közvetlen sebesvonat is közlekedik majd, minden megállóhelyen megállnak, és közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - MÁV, közlekedés, vasút, vonat, megálló, tájékoztatás, Balaton, mobiltelefon
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-26 13:47:54
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü